Swopper is leven in beweging !

Swopper, De Aeris filosofie, fabrikant van de Swopper


Genetisch gezien is de mens net zo ver als 150.000 jaar geleden. Dat betekent dat ons lichaam gemaakt is om te lopen, klimmen, bukken, strekken en springen - en niet om urenlang onbeweeglijk te zitten. Als het lichaam tegen de natuur in te weinig wordt belast, kan het welbevinden aangetast worden en kunnen gezondheidsproblemen optreden.
Ik heb dat aan den lijve ondervonden: net als ca. 80 % van alle mensen met een zittend beroep had ik jarenlang last van rugklachten, wat voor mij een behoorlijk verlies aan levens­kwaliteit betekende. Ook door veel te sporten kon ik het gebrek aan beweging niet compenseren dat door de urenlange overwegend zittende bezigheid was ontstaan.
Conventionele meubelen boden hier geen uitkomst. Dus moest ik zelf iets gaan uitvinden. Op die manier heb ik me intensief beziggehouden met het thema „actief zitten", heb veel gesprekken met experts gevoerd en na honderden ideeën voor een constructie ontstond de eerste drie-dimensionale flexibele kruk ter wereld: de Swopper .
Toendertijd was dat nog een revolutionair idee. Vandaag de dag is de Swopper niet weg te denken uit ergonomische programma's en kantoormeubelassortimenten. Tussentijds is de zitkruk bekroond met gerenommeerde prijzen voor functie, techniek en design. Nog altijd is de Swopper de enige zitkruk die drie­dimensionaal beweeglijk is en zodoende meer beweging mogelijk maakt dan alle andere zitmeubelen. Dat geldt ook voor onze nieuwste innovatie, de unieke Vario Zitkruk  Muvman Alle producten van aeris hebben gemeenschappelijk dat ze voldoen aan de menselijke behoeften voor een gezond „Leven in beweging".
Muvman

Josef Glöckl
Directeur aeris-Impulsmöbel GmbH & Co. KG
 
Herkent u dit ?Man hangt voor de televiesie

Na een snel ontbijt rijdt u met de auto naar uw werk. Bij aankomst op uw werk gaat u direct in een urenlange vergadering.
's Middags snel eten in de kantine of het bedrijfsrestaurant.
Daana achter u bureau of erger nog op uw smartphone of tablet in een onmogelijke houding uw email checken en alle telefoontjes afwerken.
Nog wat werk achter uw bureau en aan het einde van de dag met de auto naar huis.
Thuis avondeten en vervolgens weer uren achter de TV of PC.

Dit is voor veel mensen een dagelijks scenario, wat op den duur onherstelbare schade geeft aan ons lichaam.
 

De mens is gemaakt om zich te bewegen.Swopper het beste voor uw rug. Swopperkopen.nl specialist voor de Swopper producten

Maar in ons dagelijks leven zitten we.

De mens is vanaf zijn geboorte ingesteld op beweging. Dat is een deel van onze genetische code. Voor een gezonde ontwikkeling hebben wij beweging nodig: al in de moederbuik schommelen we zachtjes met de bewegingen mee en in onze kinder- en jeugdtijd ravotten en spelen we.
Vanaf het moment dat we naar school gaan, daarna in onze opleiding of studietijd en later bij het uitoefenen van ons beroep moeten we in ons dagelijks leven urenlang zitten. In de auto, achter ons bureau, op ons werk en zelfs thuis in onze vrije tijd.
De poging om het voor de gezondheid zo schadelijke gebrek aan beweging te compenseren door sport en andere activiteiten in de vrije tijd lukt jammergenoeg niet altijd. Al die uurtjes die we zitten kunnen we niet gauw even goedmaken.
De gevolgen van dit gebrek aan beweging zien we overal om ons heen - de moderne mens heeft last van rugpijn, overgewicht en ziektes aan hart en bloedvaten.
 
 • 80.000 uur van een doorsnee-beroepsleven brengen we zittend door.
 • 85 % van de dagelijkse werktijd zitten we.
 • 80 % van de tijd dat we wakker zijn zitten we
 • Vandaag de dag worden nog maar ca. 2 kilometer per dag gelopen,
  50 jaar geleden liep de werkende bevolking gemiddeld 20 kilometer per dag.


Ca. 200 jaar geleden was zitten een ,kwestie van stand". Zittende activiteiten waren slechts bestemd voor hoge persoonlijkheden, voor farao's, keizers of koningen.
De gewone mens bewoog zich bij het werk, stond of zat op zijn hurken. Pas sinds ongeveer 50 jaar is zitten op het werk de normaalste zaak van de wereld.
Een ontwikkeling waarvoor onze rug moet opdraaien.
Evolutietechnisch gezien zijn we niet aangepast.

 

Wij hebben van onze voorvaderen de rug geërfd.

Jammergenoeg niet hun dagelijkse bewegingspatroon.

Voor onze voorvaderen was het een kwestie van overleven: Alleen wie zich veel en snel kon bewegen, maakte een hert buit, verdedigde zijn hol, verzamelde genoeg planten en vruchten om te overleven. Lopen, springen, buigen, strekken, bukken, in elkaar duiken, hurken en liggen ­daarvoor is het menselijk lichaam gemaakt.
Maar in het dagelijks leven worden we er door het hoge percentage zittende tijd in ons leven toe gedwongen om ons door de natuur gemaakte gedragspatroon te veranderen. Ons complexe spierskeletsysteem wordt continu niet genoeg belast, veel functies van ons hooggespecialiseerde lichaam worden niet benut en ongetrainde vaardigheden gaan achteruit. Zo ontstaan de klassieke civilisatieziekten met in de eerste plaats de beschadiging van het verkeerd gebruikte bewegingsapparaat met de centrale wervelkolom en de tussenwervels. Rugpijn is in onze maatschappij volksziekte nummer één geworden.
 
 
 •  Om zich aan de nieuwe omstandigheden aan te passen heeft de evolutie enkele miljoenen jaren nodig. 
 • Overwegend zittende activiteiten zijn er pas de laatste 50 jaar bijgekomen. 
 • 99,5% van onze evolutie leefden we als jagers en verzamelaars.

Het werd tijd om het zitten opnieuw uit te vinden.Swopper actief , gezond en ergonomisch zitten, Swopper kopen

Daarom heeft Aeris - Swopper dat gedaan.

We kunnen niet meer terug naar een leven zonder zitten. Maar we moeten ook niet zo zitten, dat we er ziek van worden! Heeft ons lichaam beweging nodig?
Kom dan maar op! En weliswaar gaan we ons daar bewegen, waar dat tot nu toe niet meer ging: in het dagelijks leven, bij het zitten!
Hoe? Onder andere door speciaal voor meer beweging geconstru­eerde, innovatieve zitmeubelen zoals Aeris Swopper ze produ­ceert. aeris heeft zich precies daarop gespecialiseerd en met het eerste 3-dimensionaal beweeglijke zitmeubel ter wereld, met de Swopper , bewezen, dat actief, dynamisch en ergonomisch zinvol zitten - los van starre patronen, zonder dikke kussens en belemmerende leuningen - mogelijk is, leuk is en goed doet. Niet alleen voor onze rug. 

OFFERTE

Wilt u eerst een offerte onvangen, volg dan onderstaande stappen:

 • Plaats producten in winkelwagen
 • Vul uw gegevens in 
 • Kies bij betaalopties voor offerte aanvragen
 • Verstuur uw aanvraag
Na ontvangst sturen wij razendsnel uw offerte toe

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Over ons

Contact

Swopperkopen.nl

NeBeKa
Heesterberg 36 ( geen bezoekadres )
4708 HS Roosendaal
+31 (0) 165 870 209
KvK 54764815
BTW: NL1495 36 793B02

Swopperkopen.nl is een webshop van NeBeKa

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.