Foto

Het doel van ons Swopper blog is om mensen zoals u en ik bewust te maken van het feit dat veel van onze lichamelijke klachten en met name rugklachten het gevolg zijn van onze moderne levensstijl.
We hoeven geen ingewikkelde trucjes uit te halen om onze rug goed te verzorgen.
We hoeven niet dagelijks uren te sporten.
Gewoon ons nuchtere verstand gebruiken en de juiste middelen inzetten geeft al veel resultaat bij de preventie van rugklachten.

Veel zitten slecht voor de gezondheid

  Bron: nu.nl     06/08/2015     Reacties (0)

Veel zitten slecht voor de gezondheid

SYDNEY - Mensen die langdurig zitten hebben een grotere kans om eerder dood te gaan dan mensen die maar een paar uur per dag zitten.
Het hogere risico op vroegtijdig overlijden doet zich ook voor bij langdurige zitters die bijvoorbeeld 's avonds veel sporten of een gezond gewicht hebben.Onderzoeker Hidde van der Ploeg van de Universiteit van Sydney heeft dat ontdekt bij onderzoek onder 222.497 Australische 45-plussers tussen 2006 en 2008.Het bleek dat er 40 procent meer sterfgevallen waren onder mensen die minstens 11 uur per dag zitten vergeleken met mensen die minder lang op een stoel doorbrachten. Het laagste sterftecijfer was onder mensen die korter dan 4 uur per dag zitten.

Wandelen

De indruk is dat mensen die hun bureauwerk of tv-kijken verruilen voor wandelen of andere lichte activiteiten, daarmee langdurig hun gezondheid verbeteren. ''Als we mensen iets vertellen over hoeveel lichaamsbeweging ze zouden moeten hebben, moeten we ook iets zeggen over vermindering van het aantal uren dat ze dagelijks zitten'', zei Van der Ploeg, die eerder werkte aan de Vrije Universiteit Amsterdam.De onderzoeksresultaten zijn geplaatst in het blad Archives of Internal Medicine.Van der Ploeg zegt dat zitten van invloed is op bloedvaten en metabolisme door het vet in het bloed en de afname van de goede variant van cholesterol. ''Als je veel staat of wandelt, zijn je benen steeds in beweging. Dat helpt tegen glucose en vet in het bloed. Als je zit, gebeurt dit niet omdat je spieren niet actief zijn.''

Overeen

Helemaal zeker is het niet dat zitten op zichzelf het leven verkort, voegt de onderzoeker toe. Het kan ook zijn dat er andere niet-gemeten factoren zijn die meespelen. Maar de conclusies komen overeen met andere recente studies die stellen dat langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid.

Mark Tremblay, onderzoeker van het kinderziekenhuis in Oost-Ontario in Canada, stelt dat zitten slecht is. Leeftijd speelt daarbij geen rol, stelde hij. ''Een half uur lichaamsbeweging vijf keer per week is geen garantie tegen chronische ziektes.''

Zowel hij als Van der Ploeg adviseert mensen met bureaubanen om regelmatig op te staan, bijvoorbeeld als ze aan de telefoon zijn. ''Drink genoeg water zodat de viermaal per dag naar de wc moet lopen. Wandel wat rond'', zei Tremblay.

Bron: Nu.nl 

Lees meer

Swoppster, past zich aan, aan uw kind

  Pieter     08/05/2015     Reacties (0)

Swoppster, blijven zitten is iets voor anderenSwoppster, actieve zitkruk voor kinderen

Hoe een kind zit - zo voelt het zich ...

Kinderen moeten zich veel bewegen om gezond te blijven en hun zintuigen te trainen. Maar in het dagelijks leven van een kind en op traditionele stoelen komt daar niet veel van. Kinderen bewegen zich tegenwoordig hooguit een uurtje per dag. Afgezien van staan en liggen zitten ze - soms zelfs wel negen (!) uur per dag - en dat vaak ook nog verkeerd en doodstil. Dat uit zich in afhangende schouders, een kromme rug en een ingevallen borst. Daardoor wordt er te vlak geademd, aandacht en concentratie worden minder. Het kind wordt gauw moe. Bovendien heeft ca. 50% van de 11-14 jarigen een verkeerde houding. En elk derde kind op de basisschool klaagt over rugklachten.

Van actief zitten word je slim en gezond.

Kinderen moeten en willen zich veel bewegen. Dat is echter bij de actief-dynamischeSwoppster gezond zitten voor kinderen thuis en op school nieuwe 3D-bewegende kinderdraaikruk .Swoppster net even anders. Die zorgt weer voor beweging in het dagelijkse leven van het kind - bij het zitten! Ontwikkeld voor kinderen met een lichaamsgewicht van ca. 15 - 50 kg en geopti­maliseerd tot een lengte van 165 cm kan er op deze kruk van het begin af aan op een gezonde manier worden gezeten. Met unieke beweeglijkheid in drie dimensies stimuleert en bevordert deze zitkurk de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, ondersteunt ze in hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en zorgt voor duidelijk minder rugklachten.
Ideaal voor elk kind. En als het al niet op school is, dan toch bij het huiswerk, knutselen, spelen, schilderen ...enz.

Uitsluitend pluspunten !

1. De Swoppster zorgt ervoor dat uw kind een sterke rug krijgt.
De 3D-actieve-kinderkruk stimuleert en verlokt om van houding te veranderen door de zijwaartse flexibiliteit en het vertikale „schommelen". Hierdoor worden spieren en rug gesterkt, het is goed voor de houding en rugklachten worden voorkomen.

2. Van swoppen word je slim.
De groei van de hersenen is gebaseerd op beweging. Deze stimuleert het neuronale netwerk van het kind en daarmee het vermogen om zich geestelijk te ontwik­kelen. Door de permanente, ritmische beweging op de Swoppster worden lichaam en hersenen beter door­bloed en van zuurstof voorzien. Dat bevordert alertheid en concentratratievermogen

3. Op de Swoppster krijgt uw kind geen kromme rug.
Door de zijwaartse flexibiliteit van de Swoppsters kan de actieve zitkruk zich aanpassen aan de bewegingen van het kind - en niet omge­keerd. Zo blijft de rug bijvoorbeeld ook recht al speelt, tekent of werkt het kind aan zijn bureautje.

4. Door het swoppen blijf je gezond en energiek.
Op geen enkele andere stoel is zo veel beweging mogelijk als op de Swoppster. Je Swoppster, top voor kinderen, gezond zitten en een betere concentratiegaat rechtop zitten, het middenrif is vrij, de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dat is niet alleen gezond maar je wordt er ook helemaal vrolijk van.
Wetenschappelijk bewezen: Van stilzitten word je ziek, bewegend zitten houdt ie gezond.
Uit een onderzoek van het biomechanische instituut van de universiteit in het Saarland, dat werd gehouden in samenwerking met de Bundes­arbeitsgemeinschaft fUr Haltungs- und BewegungsfOrderung e.V., is gebleken: „Met de kinder-swopper kan op een uitstekende manier actief-dynamisch worden gezeten."


 

Lees meer

Aktief zijn goed voor ADHD patiënten ?

  Pieter     07/05/2015     Reacties (0)

De huidige behandelingen voor kinderen met ADHD zijn er vaak op gericht de kinderen minder te laten bewegen. Dit zou andersom moeten zijn, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Wanneer kinderen met ADHD tijdens het uitvoeren van een taak kunnen bewegen, kunnen ze namelijk effectiever gebruik maken van hun werkgeheugen. Dit concluderen onderzoekers van de University of Central Florida. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Wanneer kinderen met ADHD tijdens het uitvoeren van een taak kunnen bewegen, leveren ze een betere leerprestatie. Bij het uitvoeren van werkgeheugentaken zijn kinderen met ADHD motorisch beweeglijker. Hierbij valt te denken aan bewegingen als wriemelen of schommelen met de voet. De onderzoekers ontdekten dat die beweeglijkheid een belangrijke functie heeft in het onthouden van informatie en het uitvoeren van complexe taken. De onderzoekers concluderen dan ook dat kinderen met ADHD meer de ruimte moeten krijgen om tijdens het werk te bewegen. Als voorbeeld noemen ze hierbij het gebruik van hometrainers tijdens de les op school.

“Onze boodschap is niet: laat ze maar rondrennen door het lokaal, maar je moet hun beweeglijkheid faciliteren zodat ze alert kunnen blijven tijdens cognitieve taken”, zegt onderzoeker Mark Rapport. Voor het onderzoek zijn 52 jongens met de leeftijd van acht tot twaalf jaar getest. Van deze jongens hadden 29 een ADHD-diagnose, bij de overige jongens werd een normale ontwikkeling verondersteld. 
 
Tijdens het onderzoek moesten de kinderen taken uitvoeren waarbij het werkgeheugen werd geactiveerd. Het werkgeheugen is het systeem waarmee informatie tijdelijk kan worden opgeslagen en opgehaald voor het uitvoeren van een taak. Op een beeldscherm kregen de kinderen een aantal cijfers te zien die ze vervolgens in de juiste volgorde moesten zetten. De kinderen met ADHD bleken een betere prestatie te leveren op werkgeheugentaken wanneer ze tijdens het uitvoeren van een taak beweeglijker waren. De resultaten van het onderzoek zouden belangrijke implicaties hebben voor de huidige behandeling die er vooral op gericht zijn om beweeglijkheid te verminderen bij kinderen met ADHD.
Bron: Nationale zorggids
 

Lees meer

Swopper met of zonder wielen

  Pieter     22/05/2014     Reacties (0)

Swopper met of zonder wielen.

Bij de aankoop van uw Swopper moet u een keuze maken of u een Swopper met of zonder wielen wilt kopen. De fabrikant Aeris levert bij de Swopper een voetring die geschikt is voor montage van wielen of een voetring die geschikt is voor glijdoppen. Het is met dezelfde voetring nier mogelijk om te wisselen van bijvoorbeeld glijdoppen naar wielen op uw Swopper.
Als u op een later tijdstip toch wenst te veranderen, bent u verplicht om ook een ander e voetring te kopen. Daarnaast dient het wisselen van de voetring uitgevoerd te worden door gekwalificeerde medewerkers.
Denk dus goed na bij de aankoop van Swopper en maak een bewuste keuze voor een Swopper met wielen of een Swopper zonder wielen.
Het is wel mogelijk om wielen van uw bestaande Swopper te wisselen op het moment dat deze wielen versleten zijn. Het wisselen van de wielen kunt u zelf eenvoudig uitvoeren. Hier is geen technische kennis voor nodig.
 

Lees meer

Muvman past zich aan, aan uw lichaam

  Pieter     15/04/2014     Reacties (0)

Muvman van Aeris.Muvman kruk

De Muvman zitting past zich aan, niet u!

De Muvman is de eerste VarioZitkruk ter wereld. Hij voldoet aan de ergonomische eisen voor een maximale hoogteverstelling tussen 48-81 cm. En: Hij past zich aan aan iedere verandering van zithouding in hoogte, neiging en beweeglijkheid.
De „muvman" helt naar voren, zodat de afstand tot de tafel - onafhankelijk van uw lichaamslengte en lichaamsbouw - altijd optimaal is. En omdat ieder mens anders is kan de helling bij de Muvman individueel worden ingesteld.
propos toeneiging: De zitting van de Muvman heeft een fluweelachtige structuur, die goed aanvoelt. En die bovendien functioneel, temperatuurregelend en ademend is. Het is een slimme zitting, die zich aanpast en met de gepatenteerde flexzone® technology geen drukplekken veroorzaakt.
Met de Muvman van aeris zit u altijd goed, of dat nu aan een gewoon of in hoogte verstelbaar bureau, een laboratoriumtafel of achter een tekenbord is. Door de gemaximaliseerde hoogteverstelling tussen 48-81 cm is hij ook ideaal voor service-counters, infoloketten, recepties enz.
Bewegend zitten en altijd het evenwicht houden, bovendien een slimme zitting, die voor een optimale houding zonder druk zorgt, heel veel individuele instellings­mogelijkheden alsook een gemaximaliseerde hoogteverstelling van 48-81 cm gecombineerd met een stabile standvoet - dat zijn de highlights, die de „muvman" te bieden heeft. Bovendien is hij verkrijgbaar in zes geweldige kleurencombinaties.
Ieder detail van de Muvman heeft - compromisloos - maar één doel op het oog: het plezier van de be-zitter. U zult er enthousiast over zijn

Lees meer

Gezondheidsmanagement belangrijk en kostenbesparend

  Pieter     15/04/2014     Reacties (0)

Gezondheidsmanagement ?

Gezondheidsmanagement komt op de eerste plaats.

Zieke medewerkers zijn dure medewerkers. In het Duitse bedrijfsleven gaan jaarlijks rond 86 miljoen werkdagen verloren door ziekten van de wervelkolom. Dat is meer dan een derde van alle ziektedagen. Dat blijkt uit onderzoeken van het Duitse bureaumeubelforum. Bijna elke tweede werknemer is langer dan 6 weken wegens rugklachten arbeidsongeschikt en voor elke derde ziek­melding en voor elke tweede voortijdig ingediende pensioenaanvraag is rugpijn de oorzaak. Het Duitse gezondheidssysteem moet ca. 55 miljard euro per jaar investeren voor de behandeling van rugklachten en arbeidsongeschikt­heid door rugklachten. De staatshuishoudkundige en bedrijfseconomische verliezen door rugziekten zijn enorm hoog.
Investeringen in de gezondheid van de rug van de werknemers zijn voor werkgevers geen weggegooid geld. Uit studies is gebleken dat de extra kosten voor een ergonomisch ingerichte werkplek bedrijfseconomisch gezien snel worden terugverdiend.
Bij de Swopper en de Muvman b. v. heeft u de aanschaffingskosten reeds binnen de kortste tijd eruit. Vaak al wanneer er door gezond zitten één enkele ziektedag minder is

Lees meer

Muvman van Aeris

  Pieter     15/04/2014     Reacties (0)

Muvman actieve stahulp van Aeris.Muvman stahulp

Ontdek de wereld van het VarioZitten®.
Conventioneel zitten maakt ziek. Omdat er nauwelijks beweging mogelijk is. En:
Omdat wij ons - onafhankelijk van de individuele lichaamsmaten - aan de gestandaardi­seerde tafel- en zithoogte moeten aanpassen. We „werken ons dan krom"- vooral als we hoger willen zitten.
Daarom is het goed dat er steeds meer in hoogte verstelbare schrijftafels op de werkplek komen. Het is alleen maar jammer, dat er tot nu toe nog geen optimaal passend zitmeubel bestaat. Maar urenlang staan is ook geen goede oplossing. En bij de zoge­naamde „sta-zithulpjes" moet er vaak een compromis worden gesloten: Veel staan niet stevig, sommige zijn alleen maar voor een paar zithoudingen geoptimaliseerd, bij anderen is de zitafstand t.o.v. de tafel niet goed en dan is het risico dat u een kromme rug krijgt groot.
Al met al redenen genoeg om iets nieuws te gaan verzinnen! De Muvman is de eerste VarioZitkruk ter wereld. VarioZitten betekent optimaal zitten op verschillende hoogtes en in elke zithouding: dan weer hoog, dan weer laag of opzij geleund of naar voren gebogen. Altijd variabel en altijd anders zitten. En dat onafhankelijk van individuele lichaamsmaten: Kortere benen dan gemiddeld? Een langer bovenlichaam dan de norm? Geen probleem: Met de Muvman kunt u een optimale zithouding innemen - zowel achter een schrijftafel alsook achter een hoge werktafel of sta lessenaar.
Het zitten op variabele hoogtes door de Muvman van aeris nieuw uitgevonden. De tijd was er rijp voor! Hartelijk welkom in de wereld van het VarioZitten!
 

Lees meer

Swopper anders dan de traditionele bureaustoel

  Pieter     14/04/2014     Reacties (0)

Swopper anders dan anderen ?

Dat is opzet!

Dat de Swopper op het eerste gezicht al anders is dan de conventionele Swopper work , swopper kopenbureaustoelen hoeven we niet te vertellen want dat is opzettelijk en bewust gedaan: hij werkt heel anders.
Alleen al de convex gevormde zitting heeft weinig te maken met de gewone, dik gepolsterde zitkussens van de tot nu toe gebruikelijke bureaustoelen. Die zien er weliswaar comfortabel uit, verhinderen echter het terugstromen van het veneuze bloed naar het hart.
Geen armleuningen? Uit principe niet! De conventionele leuningen verleiden ertoe om onbeweeglijke zithoudingen aan te nemen en precies dat zorgt voor rugklachten en stijfheid.
Driedimensionale beweeglijkheid in plaats van vastgezette instellings­mogelijkheden of „wiebeleffecten"? Wij vinden dat uw zitting zich aan uw lichaam moet aanpassen - en niet omgekeerd.
Aeris-producten brengen meer beweging in het zitten als ooit tevoren mogelijk is geweest. Hierin verschillen ze duidelijk van conven­tionele zitmeubelen. Dat is ongewoon en nieuw. En dus kan en wil niet ieder product van aeris aan de conventionele en ten dele nationaal verschillende (kantoor-)normen voldoen.
Uiteraard worden alle aeris-producten grondig door experts getest, gecontroleerd, beoordeeld en bekroond. En vanzelfsprekend voldoen alle Aeris-producten aan essentiële veiligheidssnormen en standaards.
De Swopper  WORK, die speciaal voor het gebruik op het werk is ontworpen, voldoet zelfs als enige 3D-zitkruk ter wereld aan de strenge Europese norm DIN EN 1335. Dat is de beste manier om ultiem innovatief en tegelijkertijd volgens de norm te zitten.
Maar met of zonder norm certificaat: onze producten zijn voor uw be-zitters en hun natuurlijke bewegingspatroon gemaakt. Dat voel je. En dat is ook onze bedoeling.
 

Lees meer

Swopper - De voordelen van de Swopper

  Pieter     14/04/2014     Reacties (0)

Swopper, Zes voordelen. Gewoon goed.

 1. Altijd goed zitten.

  Door goed het evenwicht te houden op de zitting met het veermecha­nisme blijft uw lichaam continu ietwat in beweging. De voortdurende bewegingen sporen u automatisch aan om van zithouding te veranderen. U gaat vaker recht zitten. Door het gewricht in het veerbeen kan de Swopper het vooroverbuigen naar het werkvlak toe overnemen ­u hoeft niet meer krom te gaan zitten, uw wervelkolom blijft in de natuurlijke S-vorm.
 2. Goed voor de tussenwervelschijven.

  Omdat de Swopper  u steeds uitdaagt rechtop te gaan zitten en uw houding te veranderen, blijven de tussenwervelschijven met zich afwisselende drukpunten parallel belast - ze worden niet zoals bij een kromme rug urenlang éénzijdig samengedrukt. Dat is belangrijk voor de voeding en dus ook voor de elasticiteit, de belastbaarheid en de gezondheid van de tussenwervelschijven.
 3. Oefeningen voor de spieren.

  Omdat het hele lichaam op de Swopper  continu ietwat in beweging is, blijven bijna alle spiergroepen actief en goed doorbloed. De spieren worden sterker en kunnen de rug ondersteunen om recht te blijven. Omdat ze actief zijn, kunnen ze niet verkrampen. En op die manier wordt rugpijn voorkomen.
 4. Bloedvatenziekten actief voorkomen.

  De Swopper doet bij voorbaat en in dubbel opzicht iets tegen bloed­vatenziektes: De convex gevormde zitting van de Swopper veroorzaakt geen drukplekken aan de onderkant van uw dijbenen; stuwingen worden voorkomen. Bovendien stimuleert het in-beweging-zitten op de Swopper het terugstromen van het bloed naar het hart via de zog. spier- en kuitpomp.
 5. Banden en gewrichten gezond houden.

  Banden en gewrichten hebben beweging nodig om gezond te blijven. Door het bewegen van de gewrichten wordt de vorming van synovia (gewrichtssmeer) geactiveerd. Deze zorgt voor een soepele werking van de gewrichten. Bij een statische belasting wordt de gewrichtssmeer weggedrukt, het kraakbeen wrijft over elkaar. De natuur heeft ons zo gemaakt, dat we onze gewrichten steeds een beetje bewegen. Daar­door worden ook de banden en pezen sterker en gewrichtsziekten worden voorkomen.
 6. De doorbloeding wordt gestimuleerd en uw humeur wordt er beter op.

  Door het swoppen blijft het bovenlichaam recht, het middenrif is vrij, u ademt dieper, het bloed wordt beter van zuurstof voorzien, de door­bloeding wordt gestimuleerd - u bent alert, geconcentreerder en u kunt beter functioneren. Bovendien is het vertikale „schommelen" goed voor de psyche. En dat alles leidt tot: een goed humeur. 

Lees meer

Swopper van Aeris - Het beste voor uw rug

  Pieter     14/04/2014     Reacties (0)

Leidt gebrek aan beweging tot verzwakking van de rugspieren?

Dan bouwen we onze rugspieren  op door meer beweging en te activeren bij het zitten!
Dragen armleuningen, rugleuningen en kussens bij tot het stil blijven zitten in een onbeweeglijke en vaak foute zithouding?

Dan doen we ze toch gewoon weg! Vroeger ging men van het standpunt uit om de rug te ontzien, maar dat richt meer schade aan dan dat het helpt? We moeten daar een einde aan maken en eindelijk anders gaan zitten!
Vroeger waren er geen andere mogelijkheden dan het traditi­onele zitten. Die tijden zijn voorbij. Want we hebben nu de Swopper. Onconventioneel en bewegend. Met onbemerkt nog een geniaal idee: de driedimensionale flexibiliteit. Dat is op het gebied van het zitten wereldwijd uniek. De actieve zitkruk Swopper heeft daarmee het tot nu toe geldige princi­pe van het zitten omgedraaid: niet de mens moet zich aan de stoel aanpassen, maar de stoel past zich aan de mens aan. Naar voren en naar achteren, zijwaarts en ook verticaal. De „swopper" stimuleert niet alleen bewegingen. Hij lokt ze ook uit. En dat is effectief aantoonbaar: Uit onderzoeken blijkt, dat men zich op een Swopper  twee keer zoveel beweegt dan op traditionele zitmeubelen
Hoe gaat dat te werk? Heel eenvoudig: Bij iedere beweging reageert de rondom beweeglijke zitting met veermechanisme en volgt alle bewegingen. Minimaal, maar wel doeltreffend worden daarbij talrijke spiergroepen in de rug, de buik en de benen geactiveerd. Een goed ontwikkelde musculatuur kan niet verkrampen, wordt versterkt en blijft fit . Net als de tussenwervelschijven, die door allerlei on­willekeurige bewegingen bij het zitten steeds afwisselend belast en ontlast, en zodoende goed gevoed worden en elastisch blijven.
De Swopper houdt tevens de gewrichten fit en in beweging, activeert de spier- en kuitpomp, laat het bloed beter naar het hart terugstromen, stimuleert de doorbloeding, zorgt ervoor dat u rechtop zit, laat u dieper ademen waardoor de zuurstofvoorziening van het bloed wordt verbeterd.
Kortom: De Swopper is goed voor uw lichaam - in het bijzonder voor uw rug. En niet te vergeten voor de geest!

 

Lees meer

OFFERTE

Wilt u eerst een offerte onvangen, volg dan onderstaande stappen:

 • Plaats producten in winkelwagen
 • Vul uw gegevens in 
 • Kies bij betaalopties voor offerte aanvragen
 • Verstuur uw aanvraag
Na ontvangst sturen wij razendsnel uw offerte toe

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Informatie

Over ons

Contact

Swopperkopen.nl

NeBeKa
Heesterberg 36 ( geen bezoekadres )
4708 HS Roosendaal
+31 (0) 165 870 209
KvK 54764815
BTW: NL1495 36 793B02

Swopperkopen.nl is een webshop van NeBeKa

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.